Tekentraining.nl

Workshops

Tekenen met je kind

Deze dag is er aandacht voor elkaar: je tekent samen met je kind ofwel je kind tekent samen met jou. We doen oefeningetjes om mooi te leren kleuren en om lekker vrij te bewegen op het papier. We tekenen samen, samen aan één tekening, samen op één blad. En hebben aandacht voor elkaars tekeningen.

Workhop 3-daagse Hundertwasser (overal workshop voor of Hundertwasser 3-daagse)

Een workshop geïnspireerd op het werk en de kunstzinnige activiteiten van de veelzijdige kunstenaar Hundertwasser. We tekenen met potlood en schilderen met aquatint en eitempera.

Locatie: Kasteel Nemerlaer, Haaren NB
Tijd: 3 dagen in augustus van 10.00 tot 16.00 uur

Workshop 2-daagse Kunst in de mandala

In deze workshop laten we ons inspireren door de kunstenaars Chagall, Paul Klee, Miro en Kandinsky. We maken meerdere mandala's die we in diverse technieken en met verschillende materialen uitwerken.

Locatie: Kasteel Nemerlaer, Haaren NB.
Tijd: 2 dagen in augustus van 10.00 tot 16.00 uur

Workshop Medicijnwielen 2-daagse

De rode draad door deze dagen is de traditie van het Medicijnwiel als magische cirkel die ons inzicht geeft in onszelf. Bij de opbouw van het medicijnwiel zijn de vier richtingen -het oosten, zuiden, westen en noorden- belangrijk. Deze richtingen vertegenwoordigen ieder bepaalde kwaliteiten die we onder andere terugzien in de vier elementen, de vier windstreken en de vier jaargetijden. In deze workshop werken we vanuit deze vier richtingen. We maken een medicijnwiel op hout en geven het meer kracht door het te versieren.

Workshop zwart-wit mandala's

Tekenen op zwart papier is een totaal andere beleving dan werken op wit papier. Deze dag ervaren we dat. Vanuit de meditatie gaan we tekenen en brengen we licht in de duisternis en maken contact met onze eigen lichtkracht.Via teken- en kleuroefeningen komen we tot het maken van een aantal mandala's.

Workshop Aquatint

Een dag vol kleur. We druppen en werken met aquatint waardoor er sprookjesachtige kleurlandschappen ontstaan. In de middag is er gelegenheid deze met behulp van pastelkrijt en potlood verder uit te werken.

Workshop Keltische mandala's

Ontwar je chaos, structureer en verzamel je levenskracht. Gedurende deze workshop oefenen we souplesse door vanuit de beweging te tekenen. We oefenen verschillende knoop- en vlechtpatronen en werken deze uit in een mandala.

Voor meer informatie over mijn workshops kun je contact met me opnemen