Tekentraining.nl

Mandalatekenen

Mandala is het Sanskriet (oude taal) woord voor cirkel. Een mandala is dan ook een tekening die gebaseerd is op de cirkel of waarvan de cirkel het uitgangspunt is. De oorsprong van deze manier van tekenen is in veel oude culturen terug te vinden zoals bij voorbeeld de boeddhistische zandmandala, het indianen medicijnwiel en in onze cultuur het rozetvenster. Bij mandalatekenen is de cirkel het uitgangspunt voor geometrische, rozetachtige figuren of voor een intuïtieve invulling.

Tekenervaring is voor mandalatekenen niet nodig. Het gaat om de beleving van het tekenen en al bezig zijnde ontstaan vaak de mooiste tekeningen.

Er zijn veel verschillende vormen en cursussen in mandalatekenen zoals:

Cursussen met elke les een thema

In deze cursussen maken we één of meerdere tekeningen over een thema zoals bijvoorbeeld: kristallen, de lotus, de roos, de levensbloem, Keltische en Islamitische knoop- en vlechttechnieken, spiegelbeeld- en rosetmandala's.

Lemniscaten, kolams, ritmisch dynamische en energetische tekenoefeningen leren je vrijer en soepeler over het papier te bewegen.

Verder is er aandacht voor kleurtecahniek en voor wat jij beleeft in je mandala.

Cursussen met een rode draad als thema

Zoals Numerologie en Mandala, Chakratekenen, Astrologische mandala's, Keltische mandala's, Medicijnwielen en Orakelkaarten.

Een cursus bestaat uit 7 lessen de cursussen Chakratekenen en Orakelkaarten uit 15 lessen. Al deze cursussen kunnen zonder tekenervaring gevolgd worden. (voor de cursus Orakelkaarten is enige kennis van de basisvormen van mandalatekenen nuttig).

Deze cursussen kun je volgen in Eindhoven en omstreken.

Voor meer informatie kijk op www.mandalas.nl of vraag het programma op via het contactformulier.

Voor iedereen die zich wil ontwikkelen en/of laten inspireren door de cirkel als magische plek, ronde kunst, helend ritueel, meditatief of rustgevend uitgangspunt als veilige plek.

Mandalatekenen kan iedereen. Het wordt veelal als meditatief, rustgevend en bewust wordend ervaren.